4 MIN
Read

Et brukernavn og passord til alle systemer med Single Sign-on

May 11, 2021

Ett brukernavn og passord

Vi har alle sammen, på et eller annet tidspunkt, frustrert oss over å ha glemt et privat brukernavn og/eller passord for å logge inn et eller annet sted. Løsningen er ofte å bestille et nytt passord på e-post. Dessverre vet vi at nytt passord sannsynligvis må bestilles også neste gang, fordi passordet man nettopp laget nå, det husker man aldri.

Dagens teknologiske utvikling fører til at selskaper har flere og flere systemer og applikasjoner som benyttes i virksomheten. I mange tilfeller fører dette til at ansatte har mange systemer og tilsvarende mange brukernavn og passord å forholde seg til. Dette er en stor byrde for ansatte å forholde seg til. Om man ikke har en god struktur på administrering av brukernavn og passordene blir det, som beskrevet innledningsvis, ofte mye rot.

Ved å kreve at ansatte selv holder styr på brukernavn og passord for mange systemer og applikasjoer åpner man opp for sikkerhetsrisikoer gjennom at det brukes svakere og svakere passord - kun for å være istand til å huske de.

Begrepet Single Sign-On refererer til funksjonen som tillater alle ansatte i organisasjonen å logge inn èn gang og dermed ha tilgang til alle systemer og applikasjoner de ansatte har tilgang til.

Selskaper som implementer Single Sign-on kan forvente følgende fordeler:

- Økt sikkerhet og etterlevelse av retningslinjer.

- Forbedret brukervennlighet og økt effektivitet

- Redusert IT-kostnader

Abonner for artikler

Pri an pericula imperdiet, docendi vivendum vis ut, has hinc dicta id.
Takk for forespørselen, vi kontakter deg snart!
Oops! Something went wrong while submitting the form.